Así es cómo afectará a los clientes la nueva fiscalidad en el precio de los seguros

Así es cómo afectará a los clientes la nueva fiscalidad en el precio de los seguros

Els pressupostos elaborats pel Govern espanyol pel pròxim any també afectaran la fiscalitat de les primes de les assegurances, que passaran del 6% actual al 8%. Aquest increment del 2% en l’impost sobre les primes d’assegurança, lògicament, produirà un increment en el preu de les pòlisses. 

Les principals repercussions d’aquesta mesura

Des del sector assegurador, tant les companyies com els mediadors han considerat aquesta mesura “desproporcionada i sense justificació”. A més, coincideixen en el fet que aquest increment desincentivarà i penalitzarà l’estalvi dels ciutadans i tindrà com a conseqüència un menor assegurament per part de les famílies i les empreses. La qual cosa es traduirà en una major vulnerabilitat, tenint en compte la situació actual de crisi sanitària.

Actualment, més de 8,5 milions de ciutadans tenen plans de pensions individuals i plans de previsió assegurats (PPA) que es veuran afectats a la declaració de la renda pels canvis previstos en els pressupostos amb la reducció fiscal. A més, els damnificats per aquest canvi, sobretot, seran els petits estalviadors, autònoms i empleats que estalvien per a la seva jubilació

D’altra banda, pel que fa a una de les assegurances que més creix, la pòlissa de salut, no hi ha una previsió clara a hores d’ara de com pot afectar el preu de la prima que paguen els assegurats, l’augment de l’IVA que el Govern planeja per als serveis sanitaris. Cal destacar que les assegurances de salut, igual que la resta, no tenen IVA. L’impacte de la mesura de l’Executiu en aquest cas està relacionat amb l’augment de costos que suposarà per a les companyies la contractació de serveis sanitaris que fins ara estaven gravats amb la taxa d’IVA reduït i que ara augmentarà fins al 21%.

No és un bon moment per incrementar impostos

Des d’UNESPA consideren que no és un bon moment per incrementar impostos. A més, afegeixen que “penalitzar la sanitat privada és penalitzar la sanitat pública, ja que, és un procés que deixa a aquesta sola davant reptes que només es poden enfrontar en coalició”.

Des de la mediació han unit les seves veus i consideren que si el Ministeri d’Hisenda se surt amb la seva “provocarà una menor contractació de pòlisses i pitjors cobertures”. Opinen que la pujada d’impostos en les assegurances “incrementaran artificialment el seu cost”.

Però, aquesta no és l’única mesura polèmica prevista als Pressupostos Generals de 2021, com ja vam informar en el nostre anterior article: “Val la pena contractar un pla de pensions amb la reducció fiscal plantejada pel Govern?”, també es planteja reduir a 2.000 euros el límit d’aportació màxima anual dels plans de pensions individuals amb dret a deducció a l’IRPF. 

Al mateix temps, l’Executiu incrementarà de 8.000 a 10.000 euros el límit conjunt d’aportacions per als plans d’empresa. Des del sector afirmen que “establir diferents límits d’aportació, i relegar els plans individuals a un segon pla, resulta discriminatori per al conjunt de la població”. 
En definitiva, en cas de dubtes, sobre com pot canviar el preu de les teves assegurances l’any vinent, t’aconsellem que ho consultis amb professionals, com els nostres corredors. Des de CSA estem al teu costat per aclarir-te aquestes qüestions i oferir-te pòlisses amb condicions avantatjoses d’acord amb el teu perfil.

Deja un comentario

Te redirigiremos en la web de ASISA para proceder con la contratación.

Para continuar deberás leer y aceptar las Condiciones Legales de JGL Correduria d’Assegurances.