A punt de posar el teu pis per llogar? Fes-ho amb una assegurança d’impagaments

A punt de posar el teu pis per llogar? Fes-ho amb una assegurança d’impagaments

L’impagament per part dels inquilins i els danys que es puguin ocasionar a l’habitatge són dos dels principals temors dels propietaris, a l’hora de posar el seu pis per llogar. I és normal, doncs, segons un estudi recent de la patronal Unespa, els inquilins morosos deixen impagaments per 3.179 euros de mitjana als propietaris. En els casos més extrems, les asseguradores han arribat a pagar 15.000 euros per compensar la falta de pagament de la mensualitat per part d’un arrendatari.

Pel que fa als desperfectes a l’immoble, habitualment no arriba a xifres tan elevades i ronden els 336 euros. Ara bé en determinades ocasions, poden ascendir a preus excessivament elevats (fins a 45.000 euros ha estat el cost màxim).

A més des de l’inici de la pandèmia, les incidències per impagament de lloguer s’han incrementat notablement. De fet, aquest producte va duplicar la seva contractació durant el segon semestre del 2020, com asseguren des de l’Observatori Espanyol de l’assegurança de Lloguer (OESA).

Recomanacions per llogar amb més garanties

Per evitar situacions incòmodes, abans de llogar la teva propietat, és del tot aconsellable que t’asseguris d’alguns aspectes. Com per exemple,  comprovar la identitat de l’inquilí i la seva solvència (pots demanar-li còpia de dues nòmines, de la Declaració de la Renda o del seu número de la Seguretat Social). Altres mesures previstes per llei són: 

  • Fiança. Habitualment equivalent a una o dues mensualitats, com a mínim.
  • Garanties complementàries. A més de la fiança legal, la Llei d’Arrendaments Urbans permet sol·licitar una garantia addicional que per a contractes d’habitatge està  limitada a un valor equivalent a dues mensualitats de renda.
  • Aval personal privat. És més fàcil per a l’inquilí que el bancari, però el propietari haurà de comprovar la solvència de l’avalador.
  • Assegurança d’impagament del lloguer. Algunes asseguradores cobreixen l’impagament del lloguer, el desnonament i els desperfectes als habitatges. Però, normalment s’exigeix que l’immoble sigui l’habitatge habitual de l’inquilí. Per tant, la teva asseguradora et protegirà davant de possibles llogaters morosos que no paguen la renda mensual, cobrint el pagament de les mensualitats que deuen, fins a un màxim de nombre de mesos establert al teu contracte de la pòlissa.

Una altra de les seves cobertures essencials, com hem comentat, és davant els actes vandàlics o danys patits a l’immoble. Aquest també és un dels riscos existents a l’hora de llogar el nostre pis. Per això, a través d’aquesta assegurança et donen la garantia que l’immoble estarà protegit davant deterioraments i desperfectes ocasionats a la llar. De vegades, fins i tot hi ha pòlisses que cobreixen el robatori al continent (no del contingut, ja que, són els béns de l’inquilí i per això, és el llogater qui ha de tenir assegurades les seves pertinences).

A banda d’aquestes cobertures tan conegudes per tots i totes, l’assegurança d’impagaments també disposa d’altres molt interessants com:

  • El filtre de morositat. T’ofereix la tranquil·litat que necessites; doncs, la teva pòlissa pot fer un estudi de morositat al possible inquilí. És a dir, abans de formalitzar el contracte de lloguer, la teva asseguradora, com a intermediària, realitzarà un estudi de viabilitat al candidat per comprovar la seva solvència econòmica i la protecció del lloguer. 
  • Defensa i assessoria jurídica. Més útil del que d’entrada et pots imaginar; doncs, tindràs a la teva disposició un assessor legal sempre que ho necessitis i davant de qualsevol problema amb el teu inquilí, mentre tinguis el teu pis llogat. Per exemple si com a propietari, després de negociar amb l’inquilí, no et queda una altra que posar-li una demanda per desnonament, la teva asseguradora posarà a la teva disposició un advocat i et pagarà els mesos de lloguer que tinguis contractats. A més, també presentarà la documentació necessària als jutjats per iniciar aquest procés, fent-se càrrec de totes les despeses judicials i acompanyant-te fins al moment del desnonament, deixant-te el pis lliure.

En definitiva, si tens un habitatge i estàs a punt de llogar-lo no t’arrisquis i contracta una assegurança d’impagaments. En cas de dubtes, posa’t en mans expertes; a CSA els nostres corredors podran donar-te tots els detalls que necessitis i assessorar-te sobre les millors assegurances a mida de les característiques de la teva llar i de les necessitats de la teva família. Confia en nosaltres per protegir aquest important bé!

Deixa un comentari

Et redirigirem a la web d’ASISA per a procedir amb la contractació.

Per a continuar hauràs de llegir i acceptar les Condicions Legals de UNCorreduria.